Што сега?

 

Во петокот, на 23.03.2007 во политичкиот неделник „Фокус“, го читав интервјуто на Алесандар Цветков, екс началник на Петтата Управа. Тоа интервју е полно со обвинувања и „сомневања“ (неможе да се сомневања, зашто лично е сведок) дека единствени кои се виновни за аферата „Големото Уво“, војната во 2001, „Раштански Лозја“, „Љуботен“ и многу други се, никој друг, ами (аман, пак тие) Бранко Црвенковски, Хари Костов, Зоран Верушевски и компанија….

Се прашувам, во печатен медиум, кој е во достап за сите, има директни обвинувања за огромни афери кои отвораат врата на скриениот криминал кој и те како боди во очи кај нас, а никој не се става во функција да ги расчисти тие дилеми.

Kако прво, нит Јавен Обвинител покренал постапка, нит ценетите ни „интелектуалци“ се обиделе да сторат нешто, нит новинар и тв медиум се обиделе да направат истражување или дебата или што и да е, кое ќе биде во полза за целосно растерување на црниот облак кој е над нас веќе многу години.

Aко земеме за пример дека црковниот проблем кај нас, никогаш не бил истакнат на јавна дебата, на соочување на спротивставените страни и друг вид на иницијативи (и земеме во предвид дека „главата“ на гореспоменатите личности е дубоко замешан и тука) ќе дојдеме до заклучок, дека сум сосема прав, во подолу истакнатиот текст за „Новинарите“ кај нас, дека се само пиуни на криминални структури. А и затоа не е чудно што чесните станаа криминалци, а криминалците станаа чесно (нормално, медиумите го покажаа дека е така, а нема кој да ги коментира нив, дали е вистина или не).

И сега? Обичниот граѓанин, каков што впрочем сум и јас.. Кога ќе види дека сите кецови во ракав се потпишани од Б.Ц. ќе се праша ШТО СЕГА? (Кој е тој маж, што ќе одговори?)

Advertisements

~ од мистер ШЛАЈФка на Март 25, 2007.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: